Wat is ImperialFood?

Hondenliefhebbers zijn vaak druk bezig met hun hond. Vooral in de jacht, het wedstrijdcircuit, de sledehondensport, canicross, agility en andere intensieve hondensporten wordt er veel van honden gevraagd, het zijn ware topatleten. Dat hier ook goede voeding tegenover moet staan lijkt ons vanzelfsprekend!

Image
1st Class klein + groot.jpg
Ons product

ImperialFood is een 100% natuurlijk product, waar alleen ingrediënten in verwerkt worden die ook gebruikt worden voor de menselijke consumptie. Er is dus geen sprake van gebruik van afvalproducten, vulmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen of andere chemische stoffen. De eiwitbronnen zijn extreem licht verteerbaar en het vet is afkomstig van hoogwaardige dierlijke vetten. Daarnaast is het product vrij van tarwegluten. Ook voor minder actieve honden hebben wij speciale producten. Met de gevarieerde voedingslijn kunnen wij elke hond een passende brok aanbieden. Maar wat is nu precies het onderscheidende aan onze producten?

  • 100% natuurlijk
  • Tarwevrij (én deels glutenvrij)
  • Onderscheidend hoog (dierlijk) vetgehalte
  • Hoog verteerbaar
  • Zéér licht verteerbaar
  • Verhoogt vitaliteitsniveau
  • Uitsluitend gebaseerd op ingrediënten uit de humane voedingsindustrie
  • Premium kwaliteit varkensvlees of haring
  • Schoon product

ImperialFood is ontwikkeld uit passie en liefde voor honden. De gezondheid van de hond staat centraal. Onze producten dragen bij aan een gezond, vitaal, lang en gelukkig leven.

Overtuigd en nieuwsgierig? Klik op onderstaande button om een proefpakket aan te vragen van een of meerdere producten naar keuze!

Ga hier naar het aanvraagformulier

"Dé uitkomst van de zoektocht naar een natuurlijk product dat écht doet wat het zegt"

Image
Triple Layer Techonolgy ImperialFood
Triple Layer Technology

De unieke drielaagse productietechniek is het resultaat van een technisch proces, dat in 1987 geïntroduceerd is door ImperialFood S.R.L.

De productietechniek bestaat uit twee fasen: allereerst het koken en extruderen van de geselecteerde ingrediënten. Het ‘extruderen’ betekent dat een deel van de ingrediënten gemengd worden. Vervolgens wordt dit mengsel door een matrijs geperst worden. Bij dit persen ontstaat een verhitting tot ongeveer 80 à 90°C. Door deze verhitting wordt de brok direct geconserveerd.

In de tweede koude fase worden de essentiële voedingselementen toegevoegd worden. Dit moet in het 'koude' gedeelte van het productieproces, omdat anders de vitaminen en mineralen hun effectiviteit verliezen. Door deze productietechniek komen de goede eigenschappen van het warme en het koude proces samen. Dit resulteert in een knapperige en gemakkelijk verteerbare praliné, bedekt met de beste eiwitten en vitaminen en een lipide beglazing, die de brok bijzonder smakelijk maakt.

De techniek is ontwikkeld om het product veel vet op te kunnen laten nemen. Door andere productietechnieken toe te passen is dit niet mogelijk. Het hoge vetgehalte is immers het onderscheidende aan onze producten.

"The only way to do great work is to love what you do"


Image
Ingrediënten ImperialFood Samenstelling
Ingrediënten

De ingrediënten die worden gebruikt in ImperialFood worden geselecteerd op grond van een juiste afkomst, natuurlijkheid en echtheid. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van ingrediënten die ook gebruik worden voor de menselijke consumptie. Bijna alle ingrediënten zijn van Italiaanse afkomst en waar mogelijk lokaal verkegen, om CO2 uitstoot te beperken.

Tevens is er continu strikte controle en bewaking van de bevoorradingsketen. Er wordt geen gebruik van kleurstoffen, conserveringsmiddelen en chemische additieven, met respect voor de natuurlijke authenticiteit van de ingrediënten. Al onze formules zijn samengesteld door het uitbalanceren van de combinatie van ingrediënten, om een compleet product te kunnen bieden, wat alle benodigde voedingsstoffen bevat, horend bij wat een hond met een bepaald activiteitsniveau nodig heeft.

Dierlijk en plantaardig eiwit, welke zorgen voor een gezonde en sterke staat van de spiermassa

Complexe koolhydraten met een hoge verteerbaarheid, welke zorgen voor een langzame afgifte van de voedingsstoffen en energie uit het voer en zorgen voor een langer uithoudingsvermogen

Vitamine B, als versterker van het zenuwstelsel en de spiermassa

Vitamine C en E, om het afweersysteem te verbeteren, om de vorming van vrije radicalen tegen te gaan en de hond tegen infecties en andere ziekten te beschermen

Selenium, wat samen met Vitamine E spieraandoeningen helpt te voorkomen en het immuunsysteem ondersteunt

Calcium, Fosfor en Vitamine D3, welke bijdragen aan de vorming en ontwikkeling van een stevige botstructuur en een sterke spiermassa

L-Carnitine, om de stofwisseling te versnellen, de ontwikkeling van de vetvrije lichaamsmassa te bevorderen en voor het behoud van soepele gewrichten

Prebiotica FOS en MOS, voor het behoud van een goede darmflora

Omega-3 en Omega-6, welke zorgen voor een gezonde glanzende vacht en deze beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Bovenstaande lijst is een overzicht van de basisingrediënten die bijna allemaal in al onze producten verwerkt zijn. De samenstelling per soort ImperialFood is aangegeven op de PDF bestanden die bij het artikel toegevoegd zijn onder het kopje assortiment


Image
Oliën en vetten
Het hoge vetgehalte

In vergelijking met andere soorten hondenvoer, is het vetgehalte in ImperialFood erg hoog. Er wordt ons soms gevraagd of dit slecht is. In tegendeel! Een hond is van oorsprong een carnivoor, dus zijn metabolisme is ontworpen voor de vertering van vetten. 

Vet is de meest geconcentreerde vorm van energie die uit voeding gehaald kan worden, zowel voor de mens als de hond. Naast de eigenschap als ‘energiebron’, verstaan we onder vet ook de essentiële vetzuren Omega-3 en Omega-6. Daarnaast kunnen de oplosbare vitaminen B, C, D3 en E dankzij vet opgenomen worden in het lichaam. Vet isoleert het lichaam om warmteverlies te beperken en vormt het een beschermende laag rondom de organen. Als laatste is vet zeer belangrijk voor de transport van energie door het lichaam van uw hond. Ook zijn vetten erg belangrijk voor de vacht van de hond en het handhaven van een goede gezondheid. 

De vetten die ImperialFood gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en worden ook gebruikt voor de menselijke consumptie. Het vet is de puurste energiebron voor de hond en draagt dus bij aan een top prestatie! Het hoge vetgehalte is een van de dingen die ImperialFood onderscheidt van andere merken hondenvoeding. De juiste vetten zijn dus héél goed voor honden.


Image
Het gebruik van vlees
Het gebruik van vlees

ImperialFood voldoet aan de eetgewoonten van de vleesetende natuur van honden: het product bestaat voornamelijk uit dierlijke eiwitten in combinatie met een lager percentage van plantaardige eiwitten. Omdat ons product vanuit de basis ontwikkeld is voor actieve honden, is het samengesteld met de gedachten om in een kleine portie voeding voldoende energie te verkrijgen, om voor een minimale maag-darmbelasting te zorgen bij actieve honden.

Onze producten zijn gemaakt van premium kwaliteit gedroogd vlees, wat een hoge concentratie eiwitten bevat. Met andere woorden: des te hoger de concentratie van eiwit is in gedroogd vlees, des te minder vlees nodig is om de gewenste eiwit-inhoud te krijgen.

Over het algemeen wordt gedacht dat diervoeding pas écht van kwaliteit is als vlees als eerste ingrediënt wordt genoemd op het de verpakking, wat betekent dat het product voor het grootste deel bestaat uit vlees. De meningen zijn hierover verdeeld. Een andere visie is dit geen eerlijke kriterium is om te bepalen of een product goed of slecht is. Des te minder proteïne vlees van mindere kwaliteit bevat, hoe meer vlees er gebruikt moet worden om op ditzelfde eiwitpercentage uit te komen als met geconcentreerd premium kwaliteit gedroogd vlees. Met als logisch gevolg dat vlees als het eerste ingrediënt op het etiket genoemd wordt.

Daarnaast kan men zich ook nog afvragen of het vleespercentage gedroogd of vers vlees is. 

Samenvattend gebruikt ImperialFood premium kwaliteit gedroogd vlees, wat een hoog eiwitgehalte en een laag asgehalte bevat. Des te beter de kwaliteit van grondstoffen, hoe lager de te gebruiken hoeveelheid is om aan een juist eiwitpercentage te komen. Gedroogd vlees is niet meer dan vers vlees waar het water uit onttrokken is. Het is een zuivere geconcentreerde bron van eiwitten en energie: 1 kg gedroogd vlees staat gelijk aan 5 kg van vers vlees!

"Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit"


Image
Granen ImperialFood
Het gebruik van granen

Allereerst: wat zijn granen? Granen zijn de zaden van grassen. Voorbeelden van die zaden zijn rijst, tarwe en mais. Mais wordt ook vaak als groente gegeten, zoals suikermais, maar het valt toch echt onder de paraplu ‘granen’. Natuurlijk valt er onderscheid te maken in de soort granen en de verwerking hiervan, met betrekking tot het wel of niet belasten van het spijsverteringsproces van de hond. Daarom heeft ImperialFood de keuze gemaakt om wel gebruik te maken van mais en rijst, maar tarwe niet op te nemen in het product.

ImperialFood is niet graanvrij. In ons product wordt mais en rijst gebruikt. Door ons unieke productieproces in combinatie met het proces van extruderen worden deze granen lichtverteerbaar. Dit resulteert in een minimale maag-darmbelasting en een hoge opneembaar- en verteerbaarheid, waarvan een droge, compacte keutel het gevolg is.

Al onze producten zijn wél tarwevrij. Tarwe is de grote boosdoener van grote hoeveelheden dunne/zachte ontlasting. Waarom dit zo veel in hondenvoeding gebruikt wordt? Omdat het een goedkoop middel is om het eiwit-gehalte omhoog te krijgen.

Image
Zetmeel alternatieven
Verder uitleg graangebruik in hondenvoeding

Steeds meer hondenbezitters verdiepen zich in hondenvoeding en kijken vaak naar het al dan niet gebruiken van graansoorten. Een veel voorkomende gedachten is dat voer zonder granen beter voor honden zou zijn, omdat het product natuurlijker is, dit tot minder of geen allergieën zou leiden en het maag-darmproblemen zou voorkomen. Helaas is er geen betrouwbaar bewijs dat aantoont dat granen schadelijk zijn. Wel weten we dat granen, met name volkoren granen of zogenaamde pseudocereals, naast een belangrijke bron van calorieën, waardevolle voedingsstoffen bevatten zoals vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en vezels.

Bovendien is algemeen bekend en bewezen dat het effect van granen op het spijsverteringskanaal fundamenteel goed is bij zowel honden als katten en dat voeding zonder granen noodzakelijkerwijs grote hoeveelheden vet en/of eiwit moet bevatten. En om van een brok een brok te kunnen maken, moet er noodzakelijkerwijs een minimale hoeveelheid van ongeveer 15-20% koolhydraten gebruikt worden. Tevens is het zonder koolhydraten niet mogelijk om vaste ontlasting te produceren. Met andere woorden: denk niet dat een brok die beweert graanvrij te zijn, daadwerkelijk vrij is van koolhydraten, omdat het fysiek niet mogelijk is om stevige ontlasting te produceren zonder dit ingrediënt.

Image
Allergenen

Als je écht een product wilt gebruiken dat graanvrij is, worden er toch alternatieve koolhydraten gebruikt zoals: sterk geraffineerd zetmeel, zoals aardappelzetmeel, dat minder voedingsstoffen en vezels bevat, of peulvruchtenzetmeel uit bonen, erwten of linzen, die verantwoordelijk zijn voor sommige spijsverteringsstoornissen.

Ook is een veel gestelde vraag of granen een negatief effect hebben op voedselallergieen, maar deze komen vooral voort uit gebruikelijke glycoproteïnen die we kunnen vinden in kip, rundvlees en melk.

En hoe zit het gluten-intolerantie bij honden? Een gluten-intolerantie is een uiterst zeldzame pathologische aandoening bij huisdieren (gastro-intestinale symptomen zijn alleen bevestigd in een familie van Ierse Setter) en we hebben geen wetenschappelijk bewijs bij honden over de relatie tussen gastro-intestinale stoornissen en gluten.

Natuurlijk kunnen bepaalde honden wel baad hebben bij glutenvrije voeding. Vaak is hypoallergeen voer ook gluten vrij. Voor extreem gevoelige honden geldt: des te minder aanleiding tot prikkels in hun lichaam, des te beter.

Image
Aardappel
Bevat ImperialFood gluten?

Op één na bevatten alle soorten ImperialFood mais en rijst. Mais bevat maisgluten. Rijst bevat geen gluten.

OceanS bevat geen gluten en is daarmee tevens hypoallergeen. In dit product wordt uitsluitend gebruik gemaakt van rijst in combinatie met een ander koolhydraat: aardappel.

Een lang verhaal kort: baseer je keuze voor een bepaald soort voeding niet op de eigenschap dat het "graanvrij" zou zijn: het is een marketing truc, ontworpen om de verkoop te stimuleren. Het heeft geen nutritionele eigenschap waarmee uw dier een langer en gezonder leven tegemoet kan zien ten opzichte van voeding waar wel granen aan toegevoegd zijn. Kijk hierbij wel naar de soort granen en de verwerking hiervan.

"Verbreed eerst je kennis voor je een conclusie trekt"