Voedingsrichtlijn en mengen

Een hoge voedingswaarde, hoge opneembaarheid van de voedingsstoffen uit de brok en daarmee ook de hoge verteerbaarheid, dat kenmerkt ImperialFood! Er zit in een kleine portie voeding veel voedingsstoffen, en dus veel energie. Voor actieve honden is dit ideaal: weinig voeren, en veel energie is het resultaat! 

Image
Voedingsrichtlijn
Hoeveel gram moet ik voeren?

De keuze voor een gezond product is het fundament voor een gezond hondenleven, maar het is ook belangrijk om hiervan de juiste hoeveelheid te voeren, kijkend naar de grootte, het activiteitsniveau, het metabolisme en de calorische waarde van het gekozen product. 

De te voeren hoeveelheid is aangegeven op de verpakking van het product.

Als je de juiste dagelijkse hoeveelheid hebt gevonden voor het gewicht van de hond, raden we aan om deze portie in minimaal 2 porties per dag te verdelen. Het liefste een in de ochtend en avond. Dit voorkomt overbelasting van het spijsverteringssysteem, helpt het maximale uit de voeding te halen en voorkomt aandoeningen als bijvoorbeeld een verdraaiing van de maag.

We raden aan om te starten met het voeren van de aangegeven richtlijn, waarna u uw hond vervolgens kunt voeden op het oog. Indien hij/zij niet voldoende heeft aan de portie uit de voedingsrichtlijn, raden wij aan een product te proberen met een hogere eiwit-vetverhouding.

Meng ImperialFood NIET met andere soorten hondenvoeding, dit i.v.m. de bovengemiddeld hoge verteerbaarheid en opneembaarheid van ons product.

Image
Weegschaal ImperialFood te voeren hoeveelheid richtlijn

ImperialFood biedt, in achtneming van de voedingsrichtlijn:

GOEDE VERTERING: De spijsvertering van honden is veel korter als die van mensen. Het is daarom belangrijk om uw hond kleine porties voer te geven. Vooral gericht op een calorisch product zoals ImperialFood, waarvan de productsamenstelling is ontwikkeld om de absorptie van voedingsstoffen te maximaliseren.

REDUCTIE ONTLASTING: De ontlasting kan worden teruggebracht tot één, maximaal twee dagelijkse kleine uitwerpselen van de hond. Dit getuigt van de verteerbaarheid van het product, de hoge kwaliteit van de grondstoffen en het lage gehalte van afval, vezels en as in het voer

VERMIJD AANDOENINGEN: Het verkleinen van de voerporties helpt problemen vermijden. Vooral bij grote honden is de kans groter dat de maag verzwaard wordt bij het geven van royale porties. Dit kan leiden tot, vaak fatale, verdraaiingen van de maag. Het toedienen van kleinere porties voer helpt dit te voorkomen

BESPARINGEN: Als laatste kan er geld bespaard worden. Sommige schijnbaar goedkopere voeding is uiteindelijk vaak duurder voor de consument. Om de hond in goede conditie en gezondheid te kunnen houden, moeten er vaak grote porties gevoerd worden van dergelijke voersoorten.

"Overdaad schaadt"