Onze antwoorden op jouw vragen

Wat is de juiste hoeveelheid voeding per dag?

Om ervoor te zorgen dat huisdieren niet te veel eten, hun voedsel goed verteren en hun systemen niet overbelasten, is het belangrijk om de aanbevolen doses in de tabellen te volgen, met een flexibiliteit van 5-15% die eigenaren kunnen bepalen in de loop van de tijd, op basis van de individuele behoeften van hun honden.

Lees verder


Hoe stap ik over op ImperialFood? Moet ik het product opmengen met mijn 'oude' voer?

Nee, we raden sterk af om te mengen! Omdat de verteerbaarheid van ImperialFood erg hoog is (minimaal 80%) en dit vaak niet vergelijkbaar is aan de aan de verteerbaarheid van andere merken hondenvoeding, raden we af om het te mengen. Doet u dit wel? Dan is de kans groot dat uw hond onregelmatige ontlasting ervaart en wellicht buikpijn krijgt van het product, vanwege de twee verschillende soorten verteerbaarheden in het spijsverteringskanaal van de hond. Overstappen kunt u het beste doen door direct volledig over te stappen op ImperialFood. Het kan zijn dat uw hond heel even aan het product moet wennen, maar binnen een week moet de ontlasting compact zijn. 


Waarom is de karakteristieke mix van eiwitten van ImperialFood zo belangrijk?

ImperialFood biedt een breed scala aan hondenvoer dat speciaal is gemaakt om aan de vleesetende behoeften van honden te voldoen. ImperialFood bevatten voornamelijk dierlijke eiwitten, met een lager percentage eiwitten uit een aantal verschillende hoogwaardige plantaardige bronnen. Deze eiwitmix is ​​essentieel voor het creëren van complete, uitgebalanceerde en goed opneembare voeding. Lees verder

Lees verder


Waarom is het vlees niet het eerste ingrediënt?

ImperialFood producten zijn gemaakt van gedroogd vlees van A-kwaliteit. Door het droogproces is vleesmeel meer geconcentreerd in vergelijking met een vergelijkbare hoeveelheid vers vlees. Vers vlees bevat 80% water, dat tijdens het productieproces van droge voeding wordt geëlimineerd, en voegt daarom geen voedingswaarde toe: er is 5 kg vers vlees nodig om slechts 1 kg gedroogd vlees te maken! 

Lees verder


Is maïs slecht voor honden?

Absoluut NIET, zolang het maar goed verwerkt wordt! Als granen goed verwerkt worden, en dus gekookt zijn, worden granen perfect verteerd door alle honden, tenzij ze intolerant en/of allergisch zijn voor bepaalde soorten granen.

Lees verder


Hebben honden dezelfde voedingsbehoeften als hun voorouders, wolven?

Honden worden beschouwd als de directe afstammelingen van wolven, maar de twee soorten kunnen niet worden vergeleken: gedurende millennia zijn honden getemd door mensen en hebben ze zich aangepast om met hen samen te leven. 

Lees verder


Hoeveel en welke soorten vetten zijn goed voor honden?

Vet is fundamenteel in het dieet van een hond: de juiste hoeveelheid en soort vet is essentieel voor de vitale functies en de algehele gezondheid van onze huisdieren. Ondanks dat ze onze meest loyale en aanhankelijke metgezellen zijn, zijn de specifieke voedingsbehoeften van honden heel anders dan die van ons! 

Lees verder


Welke invloed heeft voeding op het vermogen van een hond om zich voort te planten?

Voedsel speelt ook een essentiële rol bij het vermogen van een hond om zich voort te planten. Honden met onder- en overgewicht, en meer in het algemeen honden met een tekort aan voedingsstoffen, kunnen vruchtbaarheidsproblemen hebben en vaak kan dit ook de ontwikkeling van de pups in de baarmoeder beïnvloeden. Lees verder

Lees verder


Waarom zijn granen goed voor de gezondheid van onze honden?

Granen zijn een compleet, natuurlijk ingrediënt dat een belangrijke rol speelt bij het creëren van een uitgebalanceerd en qua voedingswaarde correct dieet. Normaal gesproken worden granen meestal alleen geassocieerd met koolhydraten, maar dit is een nogal beperkte visie. Granen, rijk aan koolhydraten, zijn ongetwijfeld een buitengewone energiebron, maar qua voeding zijn ze compleet omdat ze eiwitten, vitamines, mineralen, vezels en vetzuren bevatten.

Lees verder


Wat zijn de voordelen van ImperialFood's formule?

ImperialFood bevat zeer hoge energiewaarden in kleine hoeveelheden voedsel, dankzij formuleringen die de juiste balans van voedingsstoffen bieden en gemakkelijk door honden worden opgenomen. Dit heeft tal van voordelen.

Lees verder


Hoe beoordeel ik de conditie van de hond?

Voor mensen wordt gebruik gemaakt van de BMI om de gezondheid van het gewicht te bepalen. Voor dieren is er ook een objectief systeem om dieren in een gewichtscategorie in te delen, namelijk de Body Condition Score (BCS). Deze score kan worden verdeeld in verschillende schalen met de bijbehorende kenmerken. Gewicht op zich is geen voldoende maatstaf!

Lees verder


Bevat ImperialFood gluten?

OceanS en EartH bevatten als enige soorten ImperialFood geen mais en dus geen gluten en zijn daarmee tevens hypoallergeen. In dit product wordt uitsluitend gebruik gemaakt van rijst in combinatie met een ander koolhydraat: aardappel.

Lees verder


Hoe vergelijk ik ImperialFood met mijn huidige voer?

Wat is het beste voer voor mijn hond? Hoe bepaal ik of hondenvoer goed is? Is duur hondenvoer beter als goedkoop hondenvoer? Er is zo veel aanbod, en toch maar een manier om er achter te komen: vergelijken.

Lees verder


Wat moet ik doen als mijn hond de brok niet (meer) wil eten?

Met de handen in het haar! Wat nu? Uw hond hoeft het voer ineens niet (meer)? Graag lichten we een aantal mogelijke oorzaken uit en geven we een bijbehorende oplossing.

Lees verder


Wat moet ik doen als mijn hond schrokt?

De buitensporige vraatzucht is soms een vervelende eigenschap van een hond, maar het kan ook worden aangesloten bij de kenmerken van een specifiek hondenras. Een vraatzuchtige honden hebben de neiging voedsel zonder kauwen door te slikken. Door de snelle inname van voedsel kan de maag, overbelast raken!

Lees verder


Gruis en klonten in de zak?

Uw hond verdient het beste voer wat er is, daarom voert u waarschijnlijk ook Imperial Food. Deze voeding is namelijk volledig op basis van natuurlijke ingrediënten en met zeer hoge voedingswaarden. Deze ingrediënten komen uit de humane voedingsindustrie en zijn met zorg geselecteerd voor uw hond. Daar kleeft echter wel een nadeel aan. 

Lees verder


ImperialFood is relatief kleine brok, kauwen honden er dan wel op?

Juist doordat de brok klein én krokant is kauwen de meeste honden erop. Door het extruderen van de ingrediënten, ontstaat een krokante brok. Buiten het feit dat het kauwen goed is, heeft het nóg een unieke positieve bijwerking: een schoon gebit!

Lees verder


Ik wil ImperialFood combineren met Vers Vlees, kan dat?

Ja, heel goed zelfs! Omdat de verteerbaarheid van ImperialFood erg hoog is (minimaal 80%) en dit ongeveer gelijk staat aan de verteerbaarheid van vers vlees kunt u het goed combineren. U kunt bijvoorbeeld in de ochtend brok voeren en in de avond vers vlees, of andersom. Als u wilt, kunt u de brok ook door het vlees mengen. Dit laatste heeft niet onze voorkeur, maar als uw hond het hier wel goed op doet, is er geen reden om hier vanaf te zien.