Mijn hond eet het niet (meer)

Met de handen in het haar! Wat nu? Uw hond hoeft het voer ineens niet (meer)? Onderstaand een aantal mogelijke oorzaken en bijbehorende oplossingen.

Image
duitse staande langhaar wil voer niet meer eten

Ervaring van smaakloze brok
Omdat er in ImperialFood geen geur- kleur- en smaakstoffen zitten, kan ons product in vergelijking met veel andere soorten voer als smaakloze brok worden ervaren. Als uw hond in het verleden voeding heeft gehad waar wel smaakstoffen in zaten, bestaat de kans dat uw hond ImperialFood brokken niet eet. Dit kan gezien worden als een logisch gevolg. Als een mens gewend is om patat te eten en krijgt vervolgens een gewone gekookte aardappel, dan wordt deze normale aardappel ook met tegenzin opgegeten. Sommige honden hebben de neiging om er een spelletje van te maken en houden lang vol tot ze uiteindelijk toch hetgeen krijgen wat ze eerder lekker hebben gevonden. Ze kunnen dit lang volhouden. Vaak gaan honden vanzelf eten als ze honger hebben.

Te veel voeren
Een veel gemaakte fout is honden te veel voeren van ons product. Omdat ons voer een hoog eiwit-vet gehalte bevat, is het een product met een hoge voedingswaarde. Een kleine portie voeding volstaat als dagelijkse hoeveelheid. Vaak zijn wij als mensen geneigd om een hond extra te verwennen en de te voeren hoeveelheid te verhogen. Iets extras kan vaak geen kwaad, maar soms is het resultaat van het verhogen van de dosering, dat uw hond op een gegeven moment zó verzadigd is, dat hij het niet meer hoeft. De oplossing? Minder gaan voeren, dan gaat uw hond het voer vanzelf weer eten. 

Wormenkuur
Het kan gebeuren dat uw hond het voer ineens niet eet of minder graag eet. Natuurlijk kan uw hond even geen trek hebben of misschien iets verkeerds gegeten hebben. Ook is het mogelijk dat het tijd is voor een wormenkuur. Vaak wordt het voer daarna weer wel met smaak opgegeten.

Temperatuurverschillen
Ook kan de eetlust van de hond toe- of afnemen, naar mate de temperatuur daalt of stijgt. U kunt overwegen om in de zomermaanden een brok te kiezen met een lagere eiwit/vetverhouding, en naarmate de temperatuur weer gaat dalen overgaan naar een soort met hogere voedingswaarden. U kunt ook van dezelfde voersoort iets meer of iets minder gram geven in de aangegeven periodes.

Voedingsadvies
Daarnaast is het mogelijk dat uw hond een te grote hoeveelheid voer heeft gegeten. De hond kan hierdoor buikpijn krijgen, waarna de eetlust afneemt. 

Laat u niet al te snel van de kaart brengen door het gedrag van uw hond. Een hond is vaak slimmer als dat u denkt, en als u 1 keer iets lekkers toegevoegd heeft om het makkelijker te laten eten, is de kans groot dat hij een volgende keer net zo lang wacht tot hij ditzelfde weer krijgt. Ook houden ze je voor de gek door niet te eten, als ze honger hebben en je laat het voer staan gaan ze vanzelf wel eten. Als de temperatuur omhoog gaat dan is de kans sowieso groter dat ze minder eten. Als ze zelfs als je het laat staan niet eten en afvallen dan kan je er wel iets doorheen mengen, maar zie dat echt als laatste optie. Neem bijvoorbeeld yoghurt, maar echt alleen doen als het noodzakelijk is! Een hond weet soms niet beter, maar als ze wel beter weten dan worden ze erg verwend...

Als laatste is het natuurlijk mogelijk dat uw hond het gewoon simpelweg niet eet. Wij raden u aan om in dat geval onderzoek te doen en niet zomaar een andere zak voer te kopen. Om welke reden smaakt deze brok uw hond niet goed? Zit er een ingrediënt in wat uw hond niet eet? Daarnaast kunt u voor aanschaf informeren bij het hondenvoermerk wat de meest passende brok is uit het assortiment dat zij aanbieden. En natuurlijk kunt u altijd uw dierenarts inschakelen als u de situatie écht niet vertrouwt!