Is maïs slecht voor honden?

Absoluut niet! Zolang het maar goed verwerkt wordt.

Als granen goed verwerkt worden, en dus gekookt zijn, worden granen perfect verteerd door alle honden, tenzij ze intolerant en/of allergisch zijn voor bepaalde soorten granen.

Tijdens de bereiding van droog voedsel worden granen onderworpen aan een extrusieproces dat zetmeel kookt bij extreem hoge temperaturen. Als gevolg hiervan worden granen goed verteerbaar en kunnen ze gemakkelijk door honden worden opgenomen.

Granen, zoals maïs en rijst, zijn een ingrediënt met geweldige voedingskenmerken, omdat ze niet alleen langzaam koolhydraten afgeven, maar ook de bron zijn van talrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, mineralen, vitamines en vezels, wat zorgt voor een optimale voedingsbalans en heel goede verteerbaarheid.

Bij het bepalen van de goede kwaliteit van hondenvoer heeft de hondenvoedingswetenschap het belang van de zojuist genoemde voedingsstoffen benadrukt, evenals de goede kwaliteit van de gebruikte ingrediënten.

De eiwitten in granen behoren niet tot de belangrijkste allergene eiwitten; in feite tonen wetenschappelijke studies aan dat het percentage honden dat intolerant of allergisch is voor dit soort eiwitten erg laag is.

Als klinische tests een intolerantie of allergische reactie op bepaalde soorten granen aan het licht brengen, bijvoorbeeld gluten (een eiwit dat aanwezig is in sommige granen dat honden normaal gesproken perfect verteren), is het de juiste keuze om deze ingrediënten uit het dieet te verwijderen en verschillende voedingsformules te kiezen. 

Voor deze specifieke gevallen biedt ImperialFood zeer goed getolereerde hypoallergene producten die glutenvrije koolhydraten bevatten, zoals rijst en aardappelen, genaamd OceanS en EartH.