Maagtorsie

Moet ik bang zijn voor maagtorsies omdat het een geëxtrudeerde brok is?

Maagtorsies gebeuren vrijwel alleen als er te veel gegeten wordt. Zoals vaak gezegd wordt: alles waar te voor staat is niet goed voor uzelf, maar ook niet voor uw hond. Waar een mens alleen buikpijn kan krijgen als hij te veel gegeten heeft, kan een hond een verdraaiing van de maag overkomen. Maar hoe kan je dit voorkomen?:

De kans op maagtorsies is nihil, indien: de soort brokken gekozen wordt, die aansluit bij de activiteit van uw hond én de voedingsrichtlijn aangehouden wordt zoals deze aangegeven zijn vanuit de fabrikant. Het is belangrijk dat de hond geen hongergevoel ervaart, maar ook geen overdadigheidsgevoel. 

ImperialFood biedt een geëxtrudeerde brok. Deze brok heeft een bepaalde energiewaarde. De voedingsrichtlijn die hoort bij het soort ImperialFood schrijft een X-aantal grammen voor naar het gewicht van uw hond. Deze hoeveelheid van het voer moet in principe voldoende zijn voor uw hond. Echter, er zijn honden die heel snel verteren, of die juist heel langzaam verteren. We raden aan om in de beginfaste te starten met de hoeveelheden die aangegeven worden in de voedingsrichtlijn. Vervolgens moet u uw hond voeren met het ook. Indien de hond een natte neus heeft, een kwispelende staart en vol van energie is en de hond er verder gezond uit ziet, is het goed. Voeden met het oog is erg belangrijk!