Voedingstips voor sporthonden

Image
 stock-imperialfood-sporthonden.jpg

Doet u aan een sport met uw hond? Agility, canicross, combisport, dogdance, frisbee, schapendrijven, speuren, jachtsport en flybal zijn populaire sporten! Een ding staat centraal: u heeft een actieve hond en dus voer nodig met een hoge energiewaarde! Het is belangrijk om uw actieve hond evenwichtig te voeden naar behoefte. Als u veel van uw hond vraagt, heeft uw hond ook energierijk voer nodig. Maar wat is nu belangrijk om op te letten? 

Eigenlijk is het bij een hond precies hetzelfde als bij mensen. Alles draait om balans.

Allereerst is het belangrijk om gezond en lichtverteerbaar te eten, daarnaast is het belangrijk om voldoende rust te nemen, want ook herstel na inspanning is van essentieel belang en tijdens rust is er tijd om de voedingsstoffen op te nemen! Zo is de cirkel weer rond. 

Maar eerst: gezond eten. De keuze van ingrediënten speelt hierbij een rol. We zien vaak dat er echt slecht afval wordt gebruikt in de diervoederindustrie. Wat voor dierlijke bijproducten en restpartijen dit zijn gaan we niet dieper op in, want de horrorfilmpjes die hierover op internet te vinden zijn zeggen al genoeg. Hoe wij de slechte kwaliteit van hondenvoeding opmerken en bevestigd krijgen? De vele probleemgevallen met zachte ontlasting, stinkende vacht, ontstoken gebit en overmatige haaruitval. Dat is echt niet goed hoor! 

Wat als: we nu eens premium kwaliteit ingrediënten nemen, die ook gebruikt worden voor de menselijke consumptie, en juist díe gebruiken om hondenvoer van te produceren? Dan krijg je ImperialFood: een schoon product dat volledig gebaseerd is op grondstoffen die ook gebruikt worden voor de humane voedingsindustrie, ontwikkeld voor sporthonden, maar middels een uitgebreid assortiment voor elke hond een passende brok. 

Maar wat zijn dan die grondstoffen die zo belangrijk zijn? Eigenlijk zijn deze in drie categorieën te verdelen: Eiwitten, vetten, koolhydraten en een goed gevuld vitamine- en mineralencomplex. En dan bedoelen we natuurlijk van alle categorieën de gezonde en hoogwaardige varianten.

  1. Dierlijke eiwitten (vlees of vis) en plantaardig eiwitten (mais/aardappel/rijst), welke zorgen voor een gezonde en sterke staat van de spiermassa. 
  2. Complexe koolhydraten met een hoge opneembaarheid, welke zorgen voor een langzame afgifte van energie. (vooral belangrijk voor de sporthonden) 
  3. Hoge percentage dierlijk vet van a-kwaliteit, wat zorgt voor voldoende energie.
  4. Een rijk gevuld vitamine- en mineraalcomplex

 
Deze vier aspecten gecombineerd in een licht verteerbaar product, dat zorgt voor een minimale maag-darm belasting. Dat hebben actieve honden nodig om de uiterste prestatie die in hun bereik ligt te behalen.