Speciaal voer voor kleine honden? Nee, dat is helemaal niet nodig!

Image
 stock-imperialfood-special-voer-kleine-honden.jpg
Geef voer waar uw hond van op gewicht blijft!

Wij krijgen reglmatig de vraag of kleine honden speciaal voer moeten krijgen dat speciaal ontwikkeld is voor kleinere honden(rassen). Dit is niet het geval! Het is belangrijk een hond te voeren naar behoeften. Klein of groot, langharig of kortharig, het maakt allemaal niets uit. Wel is het belangrijk logisch na te denken over wat u uw hond geeft. 

Heeft u een kleine hond die enorm actief is en speert en raast als een gek?  Of vraagt u veel van uw hond tijdens bijvoorbeeld speurwerk? Geef dan voeding waarvan uw hond op gewicht blijft. In ImperialFood's geval kan dit bijvoorbeeld heel goed Energy zijn. U voert dan de aangegeven hoeveelheid van het product. Als u de aangegeven hoeveelheid van Small Regular bijvoorbeeld zou geven, dan valt uw hond hier van af. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Voor hetzelfde geldt: heeft u een kleine hond die niet zo actief is en waarmee u kleine wandelingen maakt? Kies dan voor een product met minder eiwitten en vetten. Hierdoor heeft het product een lagere calorische waarde en heeft de hond minder beweging nodig om het product te verteren. In dit geval kunt u dus beter wél kiezen voor Small Regular. Als u namelijk zou kiezen voor de Energy dan moet u de te voeren heoveelheid zo ver terugschalen dat er bijna niets meer van over blijft. Het is belangrijk dat de hond wel volume in zijn bak heeft. Kies dus het soort dat het beste past bij de behoeften van de hond. 

Net zoals elk mens is elke hond anders. De ene persoon wordt al dik van het kijken naar een hamburger, en de volgende kan er makkelijk 5 eten zonder en gram aan te komen. De ene hond heeft een snellere verbranding als de andere hond. Dit is iets om rekening mee te houden.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste soort voeding? Vul het formulier voor een gratis proefpakket in, en wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Voer in balans, naar behoefte