Sofie Debie

Boemer is een 10-jarige Duitse Staande Draadhaar teefje dat in beslag genomen werd na verwaarlozing. Ze was graatmager toen ze bij ons kwam. We hebben toen allerlei droge brokken geprobeerd, die wel hielpen om haar op gewicht te brengen, maar waarvan de ontlasting allesbehalve was. Diarree, grote hoeveelheden, ontlasting op onbepaalde tijdstippen, pijnlijke darmen en erg stinkende scheten.

Canaille, 6-jarig kruising Griffon Fauve de Bretagne Canaille reutje, dat 2 jaar in het asiel verbleef, had minder last van de darmen. Alleen was het ook niet helemaal vast en nogal onregelmatig. Hij is ook erg zindelijk naar smaak van de brok. We hebben aanvankelijk wel 20 merken moeten uittesten vooraleer hij ene lustte.

Na een bezoekje aan de dierenarts kregen we een zakje of 10 staaltjes mee. Helaas waren de honden niet erg enthousiast, de brokken bleven liggen...

Na een gesprekje met een van de medewerkers van jachthondenwinkel Hunter en Co, kwam ik in contact met Imperial Food. Ik kreeg enkele staaltjes opgestuurd en de first class werd meteen gesmaakt! De starfish helaas niet, vis is blijkbaar hun ding niet.

Wat ons meteen opviel, was hoe licht deze brokken zijn in vergelijking met alle voer die je gewoon in de winkel koopt.

Na even wennen is er een groot verschil merkbaar. Weinig en solide ontlasting, handig en snel op te ruimen! Geen avonden meer waar je omver valt van hun scheten, gelukkig. Je hoort hun darmen niet meer "pruttelen" en ze zijn makkelijk op gewicht te houden.

Wij blijven dus grote fan van de 1st class en onze hondjes ook!

Mvg,
Sofie Debie