Onze honden en ImperialFood

Image
 stock-imperialfood-Tichelhoeve-01.jpg

Toen onze Mabel destijds overschakelde van puppy voeding naar voeding voor volwassen honden, begon zij na enige tijd problemen te krijgen met haar darmen. Eén van de mogelijke oorzaken zou volgens de dierenarts een overgevoeligheid voor dierlijke eiwitten kunnen geweest zijn. Een vriendin tipte ons toen over Starfish van Imperialfood. Na het lezen van de informatie op de website, dat dit voer enkel licht verteerbare eiwitten van vis bevat, werd de eerste zak besteld. 

We zagen niet onmiddellijk resultaat, maar het beterde wel en na enkele weken waren de darmproblemen volledig verholpen. Voordat de eerste zak Starfish leeg was waren ook de pukkeltjes op haar hoofd, waarvan wij dachten dat het jeugdpuistjes waren, helemaal verdwenen.  Ook een tweede zak Starfish werd besteld en tot op de dag van vandaag krijgt Mabel dit nog steeds. Ze ziet er  gewoon prachtig uit met dit voer. Op de clubmatch van de Belgische Weimaraner vereniging was de keurmeester vol lof over haar vacht en de stuwkracht  die de spieren vertonen bij het loopwerk. Uiteraard heeft ze dit genetisch meegekregen, maar komt dit ook helemaal tot uiting door een juiste voeding.  Mabel heeft ook haar africhtingsdiploma jacht en er wordt nog regelmatig intensief getraind in apporteerwerk. Ze heeft door haar voeding voldoende energie om alles te geven op training.

Image
 stock-imperialfood-Tichelhoeve-02.jpg

Onze Lexie is intussen al zes jaar, maar nog steeds een energieke en gelukkige dame. Na de goede bevindingen met Starfish bij Mabel zijn we ook voor Lexie overschakeld naar Imperialfood. Daar zijn nooit last heeft gehad van darm- of andere problemen, kozen we voor haar de Regular. Zij doet het hier goed mee en haalt hier voldoende energie uit om met de jongere honden mee te rennen.

Image
 stock-imperialfood-Tichelhoeve-03.jpg

Ons Klaartje is de jongste telg. Zij is nu 8 maanden en staat op het punt om van puppy voeding over te schakelen naar voeding voor volwassen honden. Zij zal opgeleid worden voor veldwerk. Haar eerste shows die ze deelnam zijn ook veelbelovend. Op de jongehondendag van de Nederlandse Weimaraner vereniging was de keurmeester zeer gecharmeerd door onze jongedame en haar mooie vacht en spiermassa. Daarom kiezen we voor haar de 1st class van Imperialfood. Zo krijgt ze de nodige energie voor het vele lopen bij het veldwerk, maar ook de juiste ingrediënten om haar mooie vacht en spieren te behouden.

Image
 stock-imperialfood-Tichelhoeve-04.jpg

Tot slot zijn wij zeer fier dat we binnenkort een eerste nestje puppies verwachten van Mabel. Mabel krijgt nu Mum&Puppy en de pups zullen na enkele weken zogen de Puppy plus krijgen. 

De nieuwe baasjes van de puppies krijgen allemaal een puppy pakket mee met de Puppy plus brokken , en uiteraard het advies om bij Imperialfood te blijven. 

Ilse en Rony

Weimaraners van de Tichelhoeve

www.tichelhoeve.nl