OceanS, 100% glutenvrij en hypoallergeen

Vanwege de groeiende vraag naar glutenvrije producten heeft ImperialFood een nieuw product ontwikkeld. Een aantal weken geleden introduceerden zij: OceanS!

Dit is een glutenvrije en hypoallergene brok op basis van haring, aardappel en rijst. Perfect voor honden met een glutenintolerantie óf voor mensen die hun hond liever geen maisgluten te eten geven. Door het minimale aantal ingredienten waaruit het product samengesteld is, is het product tevens hypoallergeen.

Neem graag de moeite om onderstaande uitleg te lezen, dan wordt het verschil tussen OceanS en de andere varianten op basis van Haring verduidelijkt.


Maar hoe zit dat dan met gluten? En zogenaamde graanvrije producten?

Wat is graan? 
Graan is een verzamelnaam voor de vruchten van eenzaadlobbige cultuurgewassen uit de familie van de grassen die samen wereldwijd de belangrijkste voedingsbron voor de mens vormen.

Tarwe, mais en rijst vallen hieronder. Tarwegluten zijn bij veel mensen bekend, maar ook mais bevat maisgluten. Zit er gluten in rijst?

Rijst is net als tarwe een graansoort, maar – en daar zit ‘m de verwarring – niet alle graansoorten bevatten gluten. In couscous en bulgur zit bijvoorbeeld tarwe verwerkt, en gort en parelgort bevatten gerst. Die granen moet je dus niet eten als je een glutenallergie hebt. In rijst zit géén gluten. Alle soorten rijst, geven dus geen problemen als je niet tegen gluten kan.

Graanvrije voeding
Steeds meer honden- en kattenbezitters voelen zich aangetrokken tot graanvrije hondenvoeding, omdat deze producten als natuurlijker en minder verantwoordelijk worden beschouwd voor het ontwikkelen van allergieën en andere veel voorkomende gastro-intestinale problemen.

Maar is dit wel écht zo? Er is geen betrouwbaar bewijs is dat suggereert dat granen schadelijk zijn, maar wat we wel weten is dat granen, met name volkoren granen of zogenaamde pseudocereals, naast een belangrijke bron van calorieën, waardevolle voedingsstoffen bevatten zoals vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en vezels.
Bovendien is het algemeen bekend en bewezen dat het spijsverteringsvermogen van granen fundamenteel goed is bij zowel honden als katten en dat voeding zonder granen noodzakelijkerwijs grote hoeveelheden vet en/of eiwit moet hebben.

Houd in ogenschouw dat de soort granen en de verwerking hiervan het verteringsproces voor honden belast of ontlast.

Om van een brok een brok te kunnen maken, moeten noodzakelijkerwijs een minimale hoeveelheid zetmeel gebruikt worden. (nooit minder dan 15-20%) Tevens is het dan niet mogelijk om vaste ontlasting te produceren. Met andere woorden: denk niet dat een brok die beweert graanvrij te zijn, daadwerkelijk vrij is van koolhydraten, omdat het niet fysiek mogelijk is om stevige ontlasting te produceren zonder dit ingrediënt.
 
De vraag die dan opkomt is: Is ImperialFood graanvrij?
Nee, want in alle producten zit rijst en/of mais. Wel zijn alle producten tarwevrij.

De volgende vraag: Is ImperialFood glutenvrij?
OceanS is glutenvrij want hier zit géén mais in, wél rijst, echter rijst bevat geen gluten.

De overige varianten ImperialFood zijn niet gluten vrij, want hier is wél mais aan toegevoegd.

Wél zijn alle varianten tarwevrij.

Kortom: Tarwe is de boosdoener van grote hopen dunne/zachte ontlasting (= honden verteren geen tarwe) In ons product wordt daarom alleen mais en rijst gebruikt. Mais en rijst vallen ook onder de paraplu ‘granen’. Echter vanwege het proces van extrusiekoken word en deze  product licht verteerbaar en geeft het de hond een minimale maag-darmbelasting en een hoge verteerbaarheid, waarvan een droge, compacte keutel het gevolg is.

Wanneer is OceanS een geschikt product voor uw hond?
- Als uw hond een glutenintolerantie heeft
- Óf als u als baas uw hond liever geen gluten te eten geeft. Door de minimale ingredienten en hoge verdraagbaarheid en lichte verteerbaarheid is het product tevens hypoallergeen.

ImperialFood OceanS behoort tot de SuperPremium voedingslijn en is vanaf nu te verkrijgen. Wij hebben dit product op voorraad!

Uitgebreide productinformatie is te openen door hier te klikken. Bestellen en/of specifieke vragen? Bel gerust +31 (0)6 23 44 70 74