De gezondheid van uw hond staat voorop!

Image
 stock-imperialfood-gezonde-hond-01.jpg

Wij zijn van mening dat een brok compleet moet zijn zodat er geen supplement extra nodig is om te voldoen aan de standaard behoeften van een hond! Vele klanten weten dit standpunt van ons en waren verbaasd dat wij een assortimentsuitbreiding aankondigde van supplementen en 3 nieuwe soorten voeding. ‘Een brok moet toch zó compleet zijn, dat er geen supplement voor nodig is?’, was een van de opmerkingen die wij kregen. Daar zijn wij het mee eens, want uitbreiding van een assortiment is niet altijd een verbetering, maar wat nu als wij zéker weten dat we met een product nóg meer hondeneigenaren kunnen helpen die na lang zoeken ein-de-lijk hét product voor hun hond vinden dat wél waarmaakt wat het beloofd...

De producten van de Health- en Acti-lijn hebben een unieke samenstelling, waardoor deze echt een toevoeging zijn aan de huidige voedingslijn. Waarom? Dat zullen we u uitleggen!

Allereerst: de Health-lijn ofwel gezondheidslijn. Om de unieke eigenschappen van de Health-lijn te verduidelijken, is het fijn om eerst helder te krijgen wat de StarFish uit de ‘bestaande’ voedingslijn voor product is.

 

Image
 stock-imperialfood-gezonde-hond-starfish.jpg

StarFish is een brok die 100% gebaseerd is op Deense haring. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van andere soorten vlees, waardoor de ontgiftende werking van vis daadwerkelijk zijn werk kan doen. De vis werkt dus zuiverend, wat problemen oplost. Vaak wordt in hondenvoeding gezegd dat er vis in verwerkt is, maar ondertussen worden er ook nog andere soorten vlees toegevoegd, wat meestal afval is, waardoor honden er niet goed op reageren en er darm/maag/huid/ontlasting problemen ontstaan. Eigenlijk bevestigen deze problemen de slechte kwaliteit van het hondenvoer tegenwoordig. De StarFish is een brok waar je een hond als het ware mee kun ‘resetten’. StarFish is een superpremium product wat voor heel veel honden super goed werkt. Niet alleen om maag/darm/huidproblemen op te lossen, maar ook om bijvoorbeeld verzuring uit de spieren te halen.

Nu zou je daaruit de conclusie kunnen trekken dat je met de StarFish alle koeien bij de horens gevat hebt, maar dat is helaas niet het geval. In vergelijking met de Health-lijn is de StarFish namelijk een brok die nog steeds zwaar op de maag ligt bij zeer gevoelige honden. Honden die dusdanig gevoelig zijn en hierdoor bij de dierenarts terecht komen, hebben wel degelijk voeding nodig die speciaal ontwikkeld is voor hen. De producten uit de Health-lijn zijn op een speciale manier ontwikkeld, zodat deze extreem licht verteerbaar zijn, in combinatie met een exclusief hoge verdraagbaarheid, waardoor de producten benoemd worden als dierenartsenformule. Deze lijn bestaat uit Sensitive, GastroIntestinal en Renal.

Image
 agriculture-72254_1280.jpg

Uniek in de Sensitive is de toevoeging van aardappel, wat naast de reinigende werking van vis een nóg sterkere ontgiftende werking heeft. Daarnaast bevat het product extra Omega-3 en Omega-6 om de darmflora te herstellen, en tevens bij te dragen aan het terugkomen/behouden van de kwaliteit en glans van de vacht. Indien er sprake is van een voedselallergie, en deze tot uiting komt in jeuk, schilfers op de huid en rode plekken, kan de Health Sensitive dit op een natuurlijke manier herstellen. Alle vezels die achtergebleven zijn in de maag-darmflora die zorgen voor irritatie, zullen door middel van de Sensitive op een zo min mogelijk belastende manier verwijderd worden, wat als gevolg heeft dat de jeuk en rode plekken minder worden en verdwijnen.

 

Image
 stock-imperialfood-gezonde-hond-02.jpg

De Health GastroIntestinal is speciaal ontwikkeld voor honden die last hebben van maag/darm problemen. Kenmerkende eigenschappen hiervan zijn: dunne/onregelmatige ontlasting, winderigheid, overgeven, borrels in de buik. Mensen die honden hebben die erg gevoelig zijn op hun maag, merken de reactie op een verkeerd vallend product vaak heel snel op. Doordat de eiwitten in deze Gastro-brok in nóg kleinere stukjes (laag moleculaire bestanddelen) zijn gehakt, als in bijvoorbeeld de StarFish, is deze brok nóg lichter verteerbaar als alle andere soorten ImperialFood. Het product kan de maag en darmen passeren zonder te verzwaren. Ook is dit een goede brok voor gevoelige honden die niet houden van vis, zoals in de Sensitive verwerkt is.

Image
 stock-imperialfood-gezonde-hond-03.jpg

De Health Renal is een specifieke uitblinker voor honden met nierproblemen, die een verlaagd eiwit- en mineraalpercentage nodig hebben. De formule is gebaseerd op plantaardige eiwitten in combinatie met ei. Hierdoor wordt de nierfunctie niet overbelast en heeft de hond ook geen tekort aan eiwitten. Dit kan namelijk leiden tot gezondheidsproblemen. Maar hoe herken je nu de nierproblemen? De nieren kunnen de urine niet goed vasthouden, waardoor de hond veel plast. Daardoor drinkt de hond veel en heeft de urine een lichte kleur. De nieren kunnen afvalstoffen niet meer goed uit het bloed verwijderen. Hierdoor kunnen zweertjes ontstaan in het maagdarmkanaal en op de tong van de hond. Dit kan lijden tot verminderde eetlust vanwege zweertjes op de tong, diaree en misselijkheid/braken. Met een bloedtest bij uw dierenarts kan gemakkelijk aan de bloedwaarden bepaald worden of uw hond nierproblemen heeft of niet.

Image
 stock-imperialfood-gezonde-hond-05.jpg

Over naar de Acti-Lijn! Deze bestaat ook uit 3 producten, waarvan 2 poedersupplementen en 1 olie.

Allereerst de ActiCondro. Dit is een professioneel ‘chondroprotectiva’ poedersupplement. Het ondersteunt van de ontwikkeling van kraakbeen en gewrichten. Door middel van stoffen die het kraakbeen beschermen tegen achteruitgang en tevens aanzetten tot het herstel na beschadiging draagt het bij aan het behouden van de laag kraakbeen over het bot. Het product kan als ondersteuning gebruikt worden bij honden die bijvoorbeeld Artrose hebben, maar ook preventief om de gewrichten (zo lang mogelijk) soepel te houden.

 

Image
 stock-imperialfood-gezonde-hond-06.jpg

ImperialFood ActiSport is een mix van vitaminen, aminozuren (lysine, methionine, taurine, tryptofaan), L-Carnitine, maltodextrine, beta-glucan, mannan oligosacchariden, fructo-oligosachariden en oligopeptide. Het is een professioneel energie supplement, specifiek voor het optimaliseren van atletische inspanning en het herstel van spieren. Het product wordt niet geadviseerd in combinatie met bijvoorbeeld Regular. Als je hond Regular krijgt en wel wat meer power kan gebruiken, kan je hem beter overzetten naar de Energy of Energy Plus. Als dat nóg niet voldoende is, is het raadzaam om ActiSport supplement toe te voegen. Let op! Het product heeft een zeer sterke werking, dus pas op dat u hier niet te veel van toevoegt.

 

Image
 stock-imperialfood-gezonde-hond-07.jpg

Als laatste de ActiDerma. Dit is 100% zalmolie zonder conserveringsmiddelen, geur, kleur en smaakstoffen. Nu is er natuurlijk een heel rijk aanbod aan zalmolie op de markt, echter ActiDerma is 100% natuurlijke zalmolie met natuurlijke hoeveelheden Omega-3 en Omega-6. Met de techniek van tegenwoordig kan zalmolie volledig gesplitst worden in bestanddelen, en vervolgens samengevoegd worden zoals dit wenselijk is. Dit kan bevorderlijk zijn voor de kwaliteit van het product, maar is het in veel gevallen niet. De natuurlijke evenwicht van de ActiDerma maakt het product goed te gebruiken voor alle honden. Of deze nu wél of geen eetproblemen, gezonde vacht, oud of jong zijn. Een zalmolie met een natuurlijke dosering extra Omega-3 kan een hond alleen maar waarderen om de goede eigenschappen. Omega-3 draagt namelijk niet alleen bij aan een glanzende vacht of als een smaakversterker, maar is bijvoorbeeld ook goed voor drachtige teven ter bevordering van de ontwikkeling van de melkklieren en bevat ook de eigenschap dat het een natuurlijke ontstekingsremmende werking heeft.