Bernadette van Drie

Image
Bart
Bart

Onze jonge Setter Bart groeide vanuit het nest op met Puppy Plus. Helaas begonnen de darm-problemen al snel. Zijn nestbroers hadden nergens last van, maar Bart had vaak slechte ontlasting. 
Ontlastingsonderzoek van de dierenarts toonde een parasiet aan en Bart kreeg een stevige kuur. 

Alles leek beter te gaan, al was zijn ontlasting heel wisselend. Soms wat beter, soms wat minder. Ik dacht; hij eet van alles van de grond, daar zal het wel van komen. 

Na een tijdje door gedaan te hebben ging het helaas verder bergafwaarts. Weer ontlasting onderzoek gedaan en jawel, weer een ongenode gast in Bart zijn darmen. De dierenarts adviseerde naast een flinke kuur om Bart een tijdje speciaal voer te geven om zijn darmen wat te ontlasten. Omdat we zelf verkooppunt zijn van Imperial Food lag het voor de hand om Gastro Intestinal te proberen. Annemarie stuurde een zak naar ons op, want zo'n specifieke brok hebben we niet standaard liggen, zodat Bart kon proberen. 

Bart heeft de zak met smaak leeg gegeten, na 2 dagen was zijn ontlasting absoluut beter dan ooit. Toen de zak leeg was hebben hem geleidelijk aan overgezet naar Energie. Onze andere honden staan op Energie of Energie Plus en ik zag aan Bart, super actieve hond, dat de Gastro wel een beetje karrig was voor hem. Inmiddels zijn we weer een paar weken verder. En het gaat super goed met Bart! Een paar weken Gastro Intestinal hebben zijn darmen goed gedaan. 

Mocht hij weer terugval krijgen dan rukken we gewoon een nieuwe zak Gastro Intestinal aan. Maar voor nu zijn we super blij dat Bart zijn darmen ook de Energie brokken goed verdragen.... toch beter voor een actieve setter ????