15 tips om je hond koel te houden!

Waar doe je goed aan? Wat vind een hond fijn? Wij geven het antwoord! Je leest hier ImperialFood's tips over hoe je het hoofd van de hond koel kunt houden in tropische temperaturen!

Image
drinken hond hydrateren warme dagen zomer

Op dagen als vandaag zou je het liefste de hond een handje willen helpen door tijdelijk zijn bondjas even uit te trekken. Helaas is dit niet mogelijk, en is het ook niet functioneel. De vacht van een hond werkt als het ware als isolatie. Zowel als het warm is, maar ook als het koud is. Daarom hebben honden het - mits ze niet oververhit raken door te hevige inspanning - niet bloedheet in de zomer, maar ook niet ijskoud in de winter. Laten we zeggen: daar is over nagedacht! Als mens willen wij natuurlijk wél iets betekenen voor onze harige vriend tijdens deze tropische dagen. 

Gelukkig zijn er zijn wél tips om de hond het hoofd cool te houden! En nee, hier hoef je geen investiring van jawelste voor te doen hoor! Een beetje creativiteit doet wonderen! Heb jij een van onderstaande tools in huis voor jouw viervoeter?

 1. Maak een handdoek of deken nat en leg deze in de vriezer óf koop een koelmat, speciaal gemaakt voor honden
 2. Er bestaan ook speciale koeljasjes voor honden. Of ze dit echter op prijs gaan stellen is een tweede...
 3. Maak waterijsjes of ijsblokjes met een kleine traktatie erin
 4. Bevries een speeltje. Kijk eerst of de speeltjes hiervoor geschikt zijn! Pas op met plastic delen die kunnen scheuren.
 5. Stop een Kong in de vriezer. Honden kunnen hier uren mee spelen en aan likken als er iets lekkers in zit!
 6. Maak de bench koel door er handoeken in te leggen waar koelblokken of flessen met bevroren water onder liggen
 7. Een ventilator of airco doet vaak ook wonderen!
 8. Voer zo min mogelijk activiteiten uit overdag
 9. Houd het huis zo koel en donker mogelijk
 10. Ga 's avonds naar een water waar de hond even lekker kan zwemmen om af te koelen
 11. Zorg dat de hond lichtverteerbaar voedsel eet, zoals StarFish of Small Regular. Je wordt zelf immers ook niet blij van een loeihete ovenschotel die zwaar op de maag valt op een warme dag. Als mens eet je ook liever een koele salade! 
 12. Laat altijd vers water beschikbaar! Ga je toch van huis? Neem dan ook een bak en water mee zodat je de hond kunt laten drinken
 13. Zorg voor voldoende schaduw
 14. Vermijd steen onder de voetzooltjes van de hond, vooral asfalt is funest!
 15. Een honden- of pierenzwembadje in de schaduw kan al genoeg verkoeling en vermaak geven!

Een kenmerk van ImperialFood's brokken is dat deze vet zijn. Een vettere brok voedt meer en valt zwaarder op de maag dan een brok waar minder vet in zit. Geweldig voor intesieve hondensporten, maar minder raadzaam om te voeren bij 30 graden celcius. ImperialFood's geschikte producten voor de warme maanden van het jaar zijn: StarFish en Small Regular! Vooral de StarFish is écht een aanrader! Ben je nieuwsgierig geworden en wil je bovengenoemde producten eens proberen?

Vraag hier voor €2,50 een royaal proefpakket aan!