Hebben honden dezelfde voedingsbehoeften als hun voorouders, wolven?

Honden worden beschouwd als de directe afstammelingen van wolven, maar de twee soorten kunnen niet worden vergeleken: gedurende millennia zijn honden getemd door mensen en hebben ze zich aangepast om met hen samen te leven.

In tegenstelling tot wolven, die roofdieren zijn en altijd voornamelijk vlees en karkassen hebben gegeten (daarom produceert hun lichaam kleine hoeveelheden amylase, een enzym dat wordt gebruikt om het zetmeel in granen te verteren), zijn de genen van honden door de eeuwen heen veranderd als onderdeel van de natuurlijke evolutie van de soort en aangepast aan de nieuwe levensstijl die de mens hen heeft aangeboden.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat granen geen deel mogen uitmaken van de voeding van honden. Aan de andere kant toonde een studie uitgevoerd door de Universiteit van Uppsala, Zweden, bij 12 wolven en 60 honden van verschillende rassen, na hun hele genoom te hebben geanalyseerd, aan dat de genomen van de twee soorten zeer verschillend zijn en dat honden, vergeleken voor wolven, hebben een groter aantal genomen ontwikkeld voor het synthetiseren van amylase (honden: tussen 4 en 30 exemplaren; wolven: 2 exemplaren). Daarom zijn honden perfect in staat om granen te assimileren.

Waarom is de karakteristieke mix van eiwitten van ImperialFood zo belangrijk?  Waarom is vlees niet het eerste ingrediënt?