Gruis en klontjes in de zak?

Uw hond verdient het beste voer wat er is, daarom voert u waarschijnlijk ook Imperial Food. Deze voeding is namelijk volledig op basis van natuurlijke ingrediënten en met zeer hoge voedingswaarden. Deze ingrediënten komen uit de humane voedingsindustrie en zijn met zorg geselecteerd voor uw hond. Daar kleeft echter wel een nadeel aan. 

Image
gruis en klontjes in de zak?

Door het bewust weglaten van chemische toevoegingen zoals bindmiddelen, en geur-, kleur-, en smaakstoffen is Imperial Food wat losser van structuur en ziet het er optisch anders uit dan de meeste commerciële brokken. 

In onze zakken zit er namelijk wel gewoon gruis tussen de brokken. Imperialfood kiest er bewust voor dit gruis niet te verwijderen uit het voer, juist omdat het ook nog boordevol voedingsstoffen zit. Ook willen ze geen toevoegingen doen om te zorgen dat deze kruimels zich beter binden aan de brokken omdat dit de gezondheid en het verteringsproces van uw hond niet ten goede zou komen. Het oude gezegde: “Een kruimel is ook brood” gaat hier dus zeker op.

Een ander nadeel van deze natuurlijke grondstoffen is dat er wel eens klonten in de zak kunnen zitten. Ook dat is logisch te verklaren, en heeft eigenlijk vrijwel dezelfde reden. Het vetpercentage in onze brokken is erg hoog, en gewonnen uit dierlijke vetten. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde delen van de brokken aan elkaar gaan klonteren in de zak. Veel commerciële merken voegen chemische middelen toe om de scheiding van vetten mogelijk te maken waardoor de brokken dus niet klonteren. Ook op dit vlak heeft Imperial Food er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Een klont in de zak kunt u gemakkelijk uit elkaar breken en bevat de vetten die uw hond nodig heeft om te kunnen presteren.  

ImperialFood staat achter de kwaliteit van hun producten, en wil geen extra chemische toevoegingen in het product verwerken om voor de klant een “optisch” mooiere brok te maken. Het gaat hun om het welzijn van uw hond en het creëren van een brok die uw hond goed kan verteren om zoveel mogelijk essentiële voedingsstoffen op te nemen. Dus gruis en klontjes in de zak? JA NATUURLIJK!!